Triple Dry antaa tehokasta ja luotettavaa suojaa, kuiva ja varma tunne kestää jopa 72h - NO SWEAT.

Kultainen keskitie

(Kuva: Scandinavian Stockphoto)

Olen pesunkestävä sokerihiiri. Oli kyseessä mikä herkku vain, niin minulle kelpaa. Olen jo aikapäivää sitten tehnyt ruokaremontin, ja karsinut kaiken ylimääräisen ostoslistaltani, kuten maustetun jogurtin, maustetun rahkan, valmiiksi pintamarinoidut lihat, murot, ja muut epäterveelliset ruoka-aineet. Olen ollut hyvin tietoinen herkutteluni  laajuudesta. Yritin aluksi noudattaa viikonloppuherkuttelun sääntöä, mutta aika pian se johti siihen, että perjantai iltana korkattiin jo ensimmäiset herkut, ja se jatkui aina sunnuntai iltaan saakka.

Aloitin noin seitsemän viikkoa sitten valmennuspohjaisen treenaamisen, eli minulle lyötiin käteen valmis treeniohjelma, sekä ruokavalio, gramman tarkka ruokavalio. Tulisin siis jatkossa punnitsemaan kaiken ruoan, mitä suuhuni pistän, ja minulle on ilmoitettu etukäteen se, mitä tulen syömään, ja listassa ei lukenut herkkuja. Olen monta vuotta sitten lopettanut vuosia kestäneen tupakanpolton, ja voin sanoa, että ensimmäinen herkuton viikko oli vieroitusoireineen paljon pahempaa, kuin tupakanpolton lopettaminen. En ollut ikinä kuvitellutkaan, että sokerista eroon pääseminen olisi näin vaikeaa. Sehän on vain ruokaa? Sitä ilmanhan voi vain olla? Mutta ei ollutkaan niin yksinkertaista. Olin suunnitellut olevani kahdeksan viikkoa ilman herkkuja, totaalikieltäytyä kaikesta, ja näin teinkin ensimmäiset neljä viikkoa. Sitten ymmärsin, missä menin vikaan; kielsin itseltäni kaiken. Ja se, mitä ei voi saada, on halu isompi saada juuri sitä.

Ihmismieli voi olla hyvin heikko, ja pääkopastahan tämäkin homma on kiinni. Hetken herkuttomuuden jälkeen huomasin, että kun minulla on mahdollisuus syödä jokin herkku, käyn pääni sisällä taistelun siitä, syönkö sen vai en. Tiedostan, että herkku on minulta kielletty, mutta sitten tulee kehiin ne tekosyyt. Perjantaina voi jo päivällä aloittaa herkuttelun, koska on viikonloppu alkamassa. Sunnuntaina täytyy syödä kaikki herkut pois kaapeista, etteivät ne kummittele enää maanantaina siellä. Maanantaina ollaan taas ruodussa, treenataan ja syödään puhtaasti. Kyllä sitä voi karkin ja suklaan lisäksi syödä vaikka jäätelöä, on koko viikko treenattu niin kovaa. Eihän mulla ole edes mitään painoa pudotettavana, niin kyllähän mä voin syödä 300 grammaa irtokarkkeja? Tekosyiden avulla on helppo saada se oma mieli käännytettyä, ja uskoteltua itselleen, että kyllä se herkuttelu on sallittu. Ja niinhän se oikeasti onkin. Elämästä tulee nauttia, ja elämässä tulee tehdä asioista, joista nauttii, joten miksi lähdet kieltämään itseltäsi mitään?


Avainsana taitaa olla kohtuullisuus. Mikä sitten on kohtuullista? Sokeriherkut eivät ole terveellisiä, joten jokapäiväinen herkuttelu ei ainakaan ole kohtuullista. Joillekin sopii yksi karkkipäivä viikossa, ja joillekin taas sopii herkutella silloin tällöin. Itselleni näen ihanteellisena tilanteena sen, että sallin herkut silloin, kun niitä on tarjolla, kuten erilaiset juhlat ja tapahtumat. Ja myöskin viikonloppuisin voin herkutella, kunhan se herkkumäärä pysyy aisoissa. Kun itseltään kieltää kaikki herkut, tekee niitä aivan varmasti mieli kahta kauheammin. Herkuttelun kanssa täytyy päästä sinuiksi, eikä pidä potea huonoa omatuntoa herkuttelusta. Tee itsellesi selvät pelisäännöt, ja pyri pitämään niistä kiinni. Seuraavan kerran kun herkuttelet tekemiesi pelisääntöjen puitteissa, älä pode huonoa omatuntoa, vaan ole ylpeä, kun pidit kiinni luomistasi säännöistä.

 

Krista. Kahden pienen lapsen tehopakkaus-äiti.

Vieraileva kirjoittaja

Tripe Dry –blogissa vierailee eri kirjoittajia vuoden 2016 aikana. Näet aina kyseisen kirjoittajan esittelyn blogikirjoituksen lopussa.

Kirjoita kommentti

 
Triple Dry apteekista.